Kinderwens

Zwanger willen worden

Het is belangrijk je goed voor te bereiden op een zwangerschap. De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat de gezondheid en leefstijl van de vrouw en haar partner vóór de zwangerschap al invloed heeft op de ontwikkeling en gezondheid van de baby.
Maar hoe bereid je je het beste voor op je zwangerschap? Heb je een kinderwens en wil je graag zwanger worden? Wij adviseren je graag tijdens het Kinderwensspreekuur.
Via het RIVM kun je een nuttige folder downloaden ‘straks zwanger worden’.

Kinderwens advies

Naast stoppen met anticonceptie is er meer dat je kunt doen om gezond zwanger te worden. Door te stoppen met roken, alcohol drinken en door je medicatie te stoppen of aan te passen met behulp van je behandelend (huis)arts.
In de eerste weken van de zwangerschap maakt het kindje de meeste ontwikkelingen door. Dit is meestal de periode dat je nog niet onder zorg van de verloskundige bent of nog niet weet dat je zwanger bent. Het is dus van belang dat je in de fase voor de zwangerschap, de kinderwens fase, je hier bewust van bent om een kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Wij vertellen je graag hoe je dit kan doen.
www.zwangerwillenworden.nl