Wat te regelen tijdens zwangerschap

Zodra je ontdekt dat je zwanger bent, komen er heel wat praktische zaken op je af. Op controle bij de verloskundige of echoscopist, kraamzorg regelen, je werkgever op de hoogte brengen, verzekering, verlofregelingen; de lijst lijkt wel eindeloos. Hieronder vind je een lijstje van alle praktische zaken die je moet regelen.

Huisarts en apotheek

Het is belangrijk om aan je huisarts en apotheek door te geven dat je zwanger bent. Wanneer je met klachten bij de huisarts komt kan deze er rekening mee houden dat je zwanger bent. Dit kan erg belangrijk zijn bij het stellen van juiste diagnoses en het voorschrijven van medicatie. Ook de apotheek zal in hun systeem vermelden dat je zwanger bent. Wanneer je zwanger bent mag je namelijk niet elk soort medicijn gebruiken. Kijk voor meer informatie onder gezond zwanger.

Kraamzorg

Kraamzorg moet je over het algemeen al vroeg in je zwangerschap regelen. Wij adviseren je voor de 16e week aan te melden voor kraamzorg. Het is het beste om dit te regelen nadat je een goede termijnecho hebt gehad en je exacte uitgerekende datum weet.
Als je aangemeld bent, heb je recht op hulp van een kraamverzorgster tijdens de bevalling en de week daarna. Aanmelden kun je rechtstreeks bij het kraambureau wat jullie voorkeur heeft of via je zorgverzekeraar. Voor ons maakt het in principe niet uit waar jij je aanmeldt voor kraamzorg. Kijk voor meer informatie over wat kraamzorg inhoudt op de websites van de verschillende kraamorganisaties.

Kraampakket

Zie regeldingen bij de bevalling.

Zwangerschapscursus

Oriënteer je in het begin van je zwangerschap alvast op zwangerschapscursussen. Opgeven voor een cursus is meestal tussen 15 en 20 weken. De meeste cursussen starten tussen 20 en 25 weken. Sommige cursussen of activiteiten (zoals yoga en zwemmen) kunnen al vanaf het begin van de zwangerschap.
Het volgen van een cursus is niet verplicht, maar is wel een goede manier om je voor te bereiden op de geboorte van je kindje. Daarom raden we het iedereen aan, zeker als je voor de eerste keer gaat bevallen. Kijk voor de mogelijkheden onder links op onze website, of stel je vragen aan ons.

Zwangerschapsverlof

Als werkende moeder heb je recht op 16 weken zwangerschapsverlof. Officieel heb je recht op 4 tot 6 weken voor je uitgerekende datum en minimaal 10 weken na de bevalling. Je bent niet verplicht om meteen bij je werkgever te melden dat je zwanger bent. Maar geef wel ruim van tevoren aan wanneer je uitgerekend bent, zodat er rekening gehouden kan worden met je controles, je werkhouding en dat er op tijd vervanging geregeld kan worden. Je kan van ons een zwangerschapsverklaring krijgen na je termijnecho.

Erkennen van het kind

Een man die getrouwd is of een geregistreerd partnerschap heeft met de moeder van het kind, is wettelijk automatisch de vader.
Als jullie niet getrouwd zijn, ben je als vader niet automatisch de officiële vader van het kind. Het is dan verstandig om al voor de geboorte je kind te erkennen bij de gemeente. Hiervoor moeten jullie samen naar het gemeentehuis. Ook duo ouderparen kunnen het kindje al in de zwangerschap erkennen.
Wij raden aan om de erkenning rond de 25 weken te regelen. Door de erkenning ben je als vader of duo moeder nog geen wettelijke vertegenwoordiger van het kind. Daarvoor moet je eerst het ouderlijk gezag aanvragen. Dit gebeurt na de geboorte.

Voor meer informatie kijk op www.rijksoverheid.nl of kijk bij het woord erkenning in onze ABC.

Kinderopvang

Begin in je zwangerschap al met nadenken over kinderopvang. Heb je opvang nodig? Ga jij (en/of je partner) minder werken? Gaan jullie gebruik maken van ouderschapsverlof? Gaat een van de grootouders oppassen? Mogelijkheden genoeg.
Heb je voor één of meer dagen in de week kinderopvang nodig, oriënteer je dan op de mogelijkheden en informeer naar de geschikte termijn om jullie kindje aan te melden. Vaak zijn er wachtlijsten en is het nodig om je in de zwangerschap al aan te melden. Vraag ook andere (aanstaande) ouders in de buurt naar hun ervaringen.