Kinderwens

Als jullie besloten hebben om voor een zwangerschap te gaan wil je het liefst natuurlijk zo snel mogelijk zwanger worden. Het is iedere maand spannend of het gelukt is of niet. Helaas gaat het niet altijd zo snel als je zou willen. Ook nu kan je zeker terecht bij ons op het spreekuur. We kunnen misschien samen kijken waardoor het zou kunnen komen dat de zwangerschap uitblijft.
De kans op een zwangerschap bij een vrouw die regelmatig seks heeft, geen anticonceptie gebruikt en een regelmatige menstruatie heeft, is gemiddeld 15-20% per maand. Gemiddeld wordt 80 tot 90% van de vrouwen in het eerste jaar zwanger.
Wanneer je niet direct zwanger wordt is dit niet meteen reden tot bezorgdheid. Het is echter wél belangrijk dat je je bewust bent van wat je zelf kunt doen of beter kunt vermijden om de kans om snel zwanger te worden groter te maken.

Als je na een jaar proberen nog niet zwanger bent, kunnen jij en je partner hiervan de mogelijke oorzaak laten onderzoeken. Maak ook hiervoor een afspraak bij de verloskundige. Wij kunnen jullie zo nodig doorverwijzen naar een gynaecoloog.

Wil je meer informatie kijk dan op:
https://deverloskundige.nl/zwanger-worden
https://strakszwangerworden.nl/meer-weten