Het kinderwensspreekuur

Tijdens het kinderwensspreekuur geven we jou en je partner persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Het gaat om gerichte informatie die op jullie persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding op het consult is daarom nodig. Denk daarom vast na over (mogelijk) aangeboren of erfelijke afwijkingen of ziektes in de familie. Soms kan het nodig zijn om vóór een zwangerschap al onderzoek te doen. In specifieke gevallen vindt er een verwijzing plaats naar een arts of klinisch geneticus.
Aan het einde van de afspraak hebben jullie een duidelijk beeld van wat jullie kunnen doen om zo gezond en snel mogelijk zwanger te worden.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen:
– Jullie levensstijl, werk en relatie;
– Vruchtbaarheid en menstruele cyclus;
– Eventuele eerdere zwangerschappen, bevallingen en kinderen, ook van je partner;
– Aandoeningen, ziektes of andere risicofactoren in de familie;
– Medicijngebruik;
– Het slikken van foliumzuur;
– Gevarieerd en gezond eten;
– Schadelijke gevolgen van het gebruik van roken alcohol en drugs;
– Organisatie rondom zwangerschap en ouderschap;
– Alle overige vragen die jullie hebben.

Zwangerwijzer:
Er worden op het kinderwensspreekuur veel vragen gesteld. Ter voorbereiding kun je een groot deel van deze vragen invullen door middel van een zwangerwijzer. Deze kun je vinden op www.zwangerwijzer.nl

Deze vragenlijst kun je doormailen of meenemen als je bij ons op het spreekuur komt. Zo kunnen wij ons alvast inlezen en voorbereiden op de afspraak.