Onze Visie

Een kind krijgen en het (aanstaande) ouderschap zijn grote gebeurtenissen in je leven die je misschien maar één of enkele malen meemaakt. Zo’n grote gebeurtenis in je leven noemen we ook wel een life-event. In onze praktijk vinden we het belangrijk dat de zwangere en haar partner in deze bijzondere periode centraal staan. Zo staan wij er voor dat de zorg wordt afgestemd op de behoefte en wensen van jullie. Wij willen ruimte geven om dit life-event een onvergetelijke en positieve gebeurtenis te laten zijn. Dit doen wij door persoonlijke en professionele verloskundige zorg te bieden, waarbij wij werken binnen de kaders van wat mogelijk en medisch verantwoord is. Wij zijn er tevens voor om met jullie het gehele proces van zwangerschap, bevalling en kraambed te bewaken en zo nodig te bevorderen.
Zwangerschap, bevalling en het geven van borstvoeding zijn natuurlijke en unieke processen. Hierbij gaan we uit van het eigen kunnen en de kracht van iedere vrouw.

Persoonlijke benadering van de zorg die wij bieden is voor ons belangrijk, daarom hebben wij er voor gekozen om met zijn tweeën een kleinschalige praktijk op te zetten. Bij ons is er de keuze om de controles bij jullie thuis te komen doen, wat binnen West-Friesland een nieuw concept is. Door jullie thuis in je eigen vertrouwde omgeving op te zoeken besteden we extra aandacht aan deze belangrijke, persoonlijke begeleiding.
Wij bieden graag een luisterend oor, nemen ruim de tijd voor de (thuis)controles en staan voor continue begeleiding van de bevalling. Juist door de kleinschaligheid van onze praktijk en de thuiscontroles die we bieden leer je ons als verloskundige goed kennen.

Ontstaan van de naam vroedvrouwenpraktijk
Vroedvrouw is een oude benaming voor het modernere woord ‘verloskundige’. Het betekent letterlijk wijze vrouw. In de vorige eeuw kozen steeds meer mannen voor dit beroep en is er voor gekozen om de titel verloskundige verder te gebruiken.
In verloskundige komt het woord ‘verlossen’ naar voren, wat voornamelijk staat voor het verlossen van de moeder bij de bevalling. Omdat voor ons het beroep veel breder is dan alleen de begeleiding bij de bevalling, het verlossen, vinden wij het gepaster om de benaming vroedvrouw te gebruiken. Wij willen naast geboortezorg, ook aandacht besteden aan het zwanger worden, anticonceptie, echografie, gezonde levensstijl, ouderschap en (op)voeding.

Ontstaan van de naam Pura Vida
Pura Vida is een typische Costa Ricaanse uitdrukking. Het wordt voornamelijk gebruikt om elkaar te groeten, het beste te wensen en te zeggen dat alles goed is, het leven is mooi.
De letterlijke vertaling is puur leven. Tevens staat het woord vida ook voor levensboom. De placenta waardoor het kindje de voeding en zuurstof krijgt, wordt ook wel levensboom genoemd. De aders op de placenta worden gezien als de wortels, de navelstreng als de boomstam en het kindje als de vrucht.
We zijn op het woord Pura Vida gekomen door een Costa Ricaans souvenir, namelijk een pen, met deze naam erop.